Meny
beetroot-3590359_1920

Kladdkaka med rödbetor

CA 12 BITAR

200 g rödbetor
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl eller majsstärkelse
4 1/2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Sätt ugnen på 175°.

Skala och riv rödbetorna fint på rivjärn.
Smält smöret i en kastrull. Lägg i rödbetorna och låt koka några minuter i smöret.

Ta av kastrullen från värmen och rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner resten av ingredienserna och blanda till en slät smet.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 17 min. Låt kakan svalna.

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...