Meny

Rödbetscarpaccio med balsamvinägrett

4 PORTIONER

1 tsk hel spiskummin
1/2 dl pinjenötter
2 msk god olivolja
400 g kokta rödbetor, skalade
salt och peppar
bladpersilja, strimlad
parmesanost, hyvlad

BALSAMVINÄGRETT:
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja

Vispa ihop ingredienserna till ­vinägretten i en skål.

Rosta kummin och pinjenötter i olja i en stekpanna.

Skär rödbetorna i mycket tunna skivor med en osthyvel eller en vass kniv. Fördela omlott på tallrikarna. Skeda över vinägretten. Salta, peppra och strö över kummin, pinjenötter, persilja och hyvlad parmesanost.

Recept: Roland Persson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...