Meny

Sallad med rödbetor, stekt fläsk och parmesan

4–6 PORTIONER

1 kg färska rödbetor
300 g rimmat fläsk
ca 400 g blandad sallad
1/2 limpa vitt bröd
2 msk olivolja
50 g färsk parmesanost, hyvlad

VINÄGRETT:
1/4 dl balsamicovinäger
3/4 dl riktigt god olivolja
salt och peppar

Skölj och ansa rödbetorna. Låt 1 cm av stjälken och hela rotspetsen sitta kvar. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten i 15-20 minuter. Skala dem medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.

Skär fläsket i mindre bitar. Stek det gyllenbrunt i en stekpanna.

Skölj salladen och riv den i mindre bitar.

Skär brödet i tärningar. Stek dem gyllenbruna i olivolja i en stekpanna.

Fördela rödbetorna, salladen, fläsket och brödkrutongerna på tallrikar. Skeda över vinägretten och garnera med hyvlad parmesanost.

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...