Meny

Gulbetssoppa med räkor

4 PORTIONER

1 gul lök, skivad
smör
1,2 liter grönsaksbuljong
3–4 gulbetor, skalade och i bitar
2 tsk riven ingefära
salt och peppar
2 blekselleristjälkar
300 g skalade räkor (skalad vikt)
2 msk oliv- eller rapsolja
2 tsk färskpressad citron
2 dl grekisk yoghurt

Fräs lök i smör i en kastrull. Tillsätt buljong och gulbetor. Koka mjuka. Rör i ingefära och mixa slätt. Smaksätt med salt och peppar.

Skär blekselleri i tunna skivor (gärna med en mandolin) och blanda med räkor, olja och citron i en skål. Servera räkorna och yoghurt till soppan.

Recept: Elisabeth Johansson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...