Meny

Rödbets- och rucolasallad

4 PORTIONER

50 g valnötskärnor
4 medelstora rödbetor
olivolja
salt och peppar
lite rucola
2 msk fint skuren gräslök

Vinägrett:
1/2 tsk honung
1/2 tsk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja

Sätt ugnen på 200°.

Sprid ut valnötterna på en plåt och rosta dem i ugnen tills de fått färg, ca 10 minuter. Hacka nötterna grovt när de svalnat något.

Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Vänd dem i olivolja i en ugnssäker form. Salta och peppra. Stek mjuka i ugnen.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.

Blanda alla salladsingredienser i en skål. Vänd ner vinägretten och smaksätt med salt och peppar.

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...