Meny
Rödbeta

Rödbetssoppa med smörgåskrasse

4 portioner

400 g rödbetor
1 msk olivolja
2 lagerblad
1/2 tsk timjan
2 dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
1/2 purjolök, tunt skivad
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
100 g färskost
1 ask kryddkrasse

Skala rödbetorna och skär i mindre bitar. Fräs i olja tillsammans med lagerblad och timjan i en kastrull. Tillsätt vin och sjud ca 5 minuter. Häll i buljong och låt sjuda tills rödbetorna är mjuka. Vänd ner purjolök och smaksätt med vinäger, salt och peppar.

Rör ihop färskost och krasse och servera med soppan och ett gott bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips lagerblad, rödbeta & smörgåskrasse

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...