
Rödbetssoppa med smörgåskrasse
4 portioner
400 g rödbetor
1 msk olivolja
2 lagerblad
1/2 tsk timjan
2 dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
1/2 purjolök, tunt skivad
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
100 g färskost
1 ask kryddkrasse
Skala rödbetorna och skär i mindre bitar. Fräs i olja tillsammans med lagerblad och timjan i en kastrull. Tillsätt vin och sjud ca 5 minuter. Häll i buljong och låt sjuda tills rödbetorna är mjuka. Vänd ner purjolök och smaksätt med vinäger, salt och peppar.
Rör ihop färskost och krasse och servera med soppan och ett gott bröd.
89 recept med lagerblad, Rödbeta & smörgåskrasse
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rödbetssoppa
- Grönsakssoppa med sötpotatis och rödbetor
- Färsbiffar med betor eller morötter
- Picklad rödlök med citrusfrukt
- Rödbetssaft med blodapelsin
- Rödbetssallad
- Rödbetsplättar
- Rödbetssallad med apelsin
- Rödbetssoppa med smörgåskrasse
- Hummus på rödbetor
- Ölbräserad lök
- Potatis- & purjolökssoppa
- Coleslaw med betor & pecorino
- Vitlöksstekt svamp med rödbetor & halloumi
- Fruktig rödbetsjuice med sting
- Mangold & rödbeta med krispigt bovete
- Kalljästa rödbetsfrallor
- Rödbetstartar med tofu & senap
- Rödbetor och sallad i dillsmör
- Rödbetor med sesam & pumpakärnor
- Gratinerade rödbetor med getost & brödkrisp
- Picklade polkabetor
- Rödbetssoppa med färskost och smörgåskrasse
- Rödbetscrème med cashewnötter
- Toms rödbetssoppa
- Tareqs rödbetssoppa
- Stekta rödbetor med pak choy
- Smördegsöverbakade rödbetor
- Saltbakade rödbetor med äpple, hasselnötter och brynt smör
- Sallad med betor och skärbönor
- Rödbetssoppa
- Rödbetssallad med äpple och balsamvinäger
- Rödbetssallad med spenat- eller grönkålssallad
- Rödbetssallad med purjolök och dill
- Rödbetsrösti med balsamvinäger och rucola
- Rödbetsremoulade med kapris
- Rödbetsremoulade
- Rödbetscarpaccio med balsamvinägrett
- Rödbetsbuljong med getostmacka
- Rödbetor med romansallat och vitlök
- Rödbetor med mejram- och balsamvinägrett
- Rödbetor med getostcrème
- Råstekt potatis med rödbetor
- Rårakor med rödbetor och getost
- Råmarinerade rödbetor
- Rostade rödbetor med basilika och balsamvinäger
- Peters kalla borsjtj
- Mozzarellagratinerade rödbetor
- Marinerade rödbetor
- Koriandermarinerade rödbetor
- Kokta rödbetor med kapris- och citronsmör
- Ingelas inlagda rödbetor
- Indiska rödbetor med kokos
- Honungsstekta rödbetor med pepparrotscrème
- Honungsmarinerade betor med grönmögelost
- Gulbetssoppa med räkor
- Frasiga rödbetor med getost
- Elias snabbpicklade rödbetor
- Sallad med marinerade rödbetor
- Dinkelsallad med rödlöksvinägrett och ugnsstekta rödbetor
- Carpaccio på långa rödbetor med krassecrème
- Bästa rödbetsröran
- Betor med spenat och citronvinägrett
- Betor med pistaschnötter och fetaost
- Rödbets- och rucolasallad
- Rödbetssoppa med fetaost
- Rödbetstzatziki
Kött
- Riviga biffar med morot eller betor
- Lammfärsbiffar med rödbetor & rosmarin
- Sallad med rödbetor, stekt fläsk och parmesan
- Sallad med betor, getostcrème och citronolja
- Rödbetor med fetaost och bacon
- Linsragu med betor och rökt sidfläsk
- Lammfärsbiffar med gulbetor och rosmarin
- Kokta rödbetor med getost och merguez
- Gulbetsgratäng med bacon
- Brända rödbetor med radicchio och lök

Rödbeta
Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...