Meny

Ingelas inlagda rödbetor

1 SATS

1 kg färska rödbetor

LAG:
2 dl ättikssprit, 12%
4 dl strösocker
6 dl vatten
en liten bit färsk ingefära
2 stjärnanis
1 chilifrukt, halverad
6 korianderfrön
8–10 vitpepparkorn
1 msk salt

Skölj och ansa rödbetorna. Låt 1 cm av stjälken och hela rotspetsen sitta kvar. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten i 15–20 minuter. Skala dem medan de är varma.

Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Häll lagen över rödbetorna. Låt dra i kastrullen över natten.

Fördela rödbetorna i väl rengjorda burkar.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...