Meny

Honungsstekta rödbetor med pepparrotscrème

4 SMÅ PORTIONER

8 rödbetor, skalade och klyftade
2 msk olivolja
2 tsk honung
salt och peppar
2 msk hackad persilja eller fint skuren gräslök

PEPPARROTSCRÈME:
3 msk riven färsk pepparrot
1 msk rivet syrligt äpple
1/2 msk dijonsenap
3 msk crème fraiche
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°.

Lägg rödbetsklyftorna på en bit aluminium­folie.

Blanda olivolja, honung, salt och peppar i en skål. Häll honungsoljan över rödbetorna. Vik ihop foliet till ett paket. Stek rödbetorna i ugnen tills de är mjuka, ca 1 timme.

Blanda ingredienserna till pepparrotscrèmen i en skål. Smaksätt med salt och peppar.

Servera de varma rödbetorna med pepparrotscrèmen. Strö över örter.

Tips pepparrot & rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...