Meny

Skinkstek med äppeltoner och pepparrot

4 PORTIONER

1 kg skinkstek
smör
salt och vitpeppar
2 msk dijonsenap
2 äpplen, skalade och grovt rivna
2 dl grönsaksbuljong
1/2 dl äppeljuice
6 potatisar, skalade och klyftade
1/4 purjolök, i grova skivor
äppelmos och nyriven pepparrot

Sätt ugnen på 175°.

Bryn köttet i smör i en stekpanna på hög temperatur tills det fått en
fin yta. Salta, peppra och pensla steken med dijonsenap.

Bottna en ugnssäker form med äpple och lägg steken ovanpå. Häll buljong och juice runtom. Stek i ugnen i 1 timme.

Fördela potatisklyftor och lök runt steken och låt steka i ytterligare ca 30 minuter eller tills köttets innertemperatur nått 80–85°.

Recept: Fredrik Eriksson

Tips äpple & pepparrot

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...