Meny

Fransk äppelpudding

4 PORTIONER

4 fasta äpplen, skalade och tärnade
50 g smör
4 msk vetemjöl
4 ägg
6 msk florsocker
2 1/2 dl mjölk
(1/2 dl grovhackade och skalade mandlar)

Sätt ugnen på 200°.

Stek äppeltärningarna i smör tills de har fått lite färg, ca 10 minuter. Rör om försiktigt.

Sikta ner mjöl i en skål. Blanda i ägg, ett i taget och sikta ner florsocker. Häll i mjölk lite åt gången och arbeta ihop till en jämn smet. Tillsätt äpplena och eventuellt nötter. Häll blandningen i en smord ugnssäker form. Grädda puddingen i ugnen tills den har fått färg, ca 30 minuter.

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...