Meny

Rödkålssallad med äpple & ingefära

1 sats

1/2 l fint strimlad rödkål
1 äpple
1 rödlök
1 tsk ingefära, riven
3 msk äppelmos
1 dl majonnäs
1 msk gräddfil
salt och peppar

Lägg rödkålen i en skål. Skala och skiva löken riktigt tunt, klyfta äpplet, ta bort kärnhuset och skär i tunna skivor. 

Lägg kål, lök och äpple i en skål. Blanda äppelmos, majonnäs, gräddfil och smaksätt med ingefära, salt och peppar. 

Rör ner äppeldressingen i kålsalladen. Gott som tillbehör på årets julbuffé. 

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, lök & rödkål

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...