Meny

Ljummen rotsellerisallad med äpple och valnötter

4 PORTIONER

1 lök, tunt klyftad
2 msk olivolja
1/2 stor rotselleri, tunt strimlad
1 äpple, urkärnade klyftor med skal
1 dl grovt hackade valnötter
hackad persilja
salt och peppar

VINÄGRETT:
1/2 dl olivolja
1 msk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger

Fräs lök hastigt i olja. Tillsätt rotselleri och låt fräsa mjuk. Vänd ner äppelklyftor och låt dem bli varma och lite mjuka. Lägg i en skål.

Vispa ihop olivolja, senap och vinäger till vinägretten. Vänd ner den, valnötter och persilja i skålen. Salta och peppra.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple & rotselleri

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...