Meny

Smörslungad morot med äpple & lök

4 PORTIONER

2 morötter
1 lök
2 äpplen
50 g smör
salt och peppar
1/2 dl hackad persilja

Skala morötterna och skär i jämnstora mindre skivor. Koka morötterna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Skala och skär löken i tunna skivor på längden. Skär äpplena i klyftor, behåll skalet och ta bort kärnhuset.

Stek äppelklyftorna i en klick smör hastigt i en het stekpanna tills de får färg, lägg dem på ett fat.

Smält resten av smöret i en mindre kastrull och rör ner morötter och lök. Låt puttra ett par minuter, vänd ner äppelskivorna. Smaksätt med salt, peppar och strö i persilja.

Gott till exempelvis höstens viltgrytor, smörstekt fisk eller pannbiffar.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, gul lök & morot

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...