Meny

Hel kyckling med rosmarin och äpple

4 PORTIONER

1 hel kyckling
3 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor, rivna
1–2 kvistar rosmarin, hackade
fint rivet skal och -saft av 1/2 citron
salt och grovmalen svartpeppar
1 äpple
1 lök

Sätt ugnen på 175°.

Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda, olja vitlök, rosmarin och citron i en skål. Gnid in kycklingen med 2/3 av marinaden. Salta och peppra.

Klyfta äpple och lök och blanda med resterande marinad, fyll kycklingen med det. Stek kycklingen i ugnen 45–60 minuter. Servera med rostad potatis, turkisk yoghurt och en grönsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...