Meny

Kinakål med äpple & hasselnötter

4 portioner

1/2 kinakål
2 äpplen, i klyftor
1 lök, hackad
1/2 dl skalade, hackade hasselnötter
1 msk äppelcidervinäger
1 msk kallpressade rapsolja
2 msk rapsolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°. Dela kinakålen på längden och skär bort mittstocken. Skär kålen i grova bitar och lägg på en plåt. Ringla över rapsolja, salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 5 minuter, akta så det inte bränner.

Vispa ihop vinäger, olja och hassel-nötter i en skål. Blanda kål, äpple och lök med vinägretten. Salta och peppra. Gott till exempelvis rostade rotfrukter eller viltfärsbiffar.

Tips äpple, kinakål & lök

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...