Kimchi
2 PORTIONER
250–300 g pak choy eller kinakål (salladskål), grovt strimlad
MARINAD:
1 msk risvinäger
1 msk fisksås
1 msk matolja
1 tsk sesamolja
1 msk flytande honung
1 msk finhackad chilifrukt
1 msk rostade sesamfrön
Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Vänd ner grovt strimlad pak choy och låt dra i ca 30 minuter.
Gott till sushi, stekt eller grillad fisk och biff.
42 recept med Kinakål, Pak choy & Salladskål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Wok med pak choy
- Grönkålsmos
- Pak choy-pasta
- Kinakål med äpple & hasselnötter
- Rödbetor med hallondressing
- Pak choy med ponzusås
- Grön wok med pak choy
- Koreansk kimchi på kinakål
- Kinakål med brynt smör & soja
- Broccoli och kinakål med teriyakisås
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett
- Blomkål och pak choy med hoisinsås
- Pak choy med svamp & soja
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sötsur kinakål
- Stekta rödbetor med pak choy
- Sojastekt pak choy med chili och dill
- Snabb kimchi med äpple
- Sallad på morot och kinakål
- Råstekt pak choy med sojakokt schalottenlök
- Pauls kimchi
- Pak choy-nudlar
- Pak choy med wasabikrisp
- Pak choy med tofu, soja och chili
- Pak choy med soja och chili
- Pak choy med gurka och citron
- Morotssoppa med ingefära och pak choy
- Kinakålssallad med ingefära och honung
- Kinakålssallad med apelsin
- Kimchi
- Ingefärsglaserade morötter med pak choy
- Chilimarinerad salladskål
- Chilimarinerad kinakål och gurka
- Buljongkokt palsternacka och pak choy
- Asiatiska grönsaker
Kött
Pak choy
Under 1980-talet gjorde pak choy entré i europeiska grönsaksdiskar. Den importerades då från Kina och Japan där den...