Meny

Grönkålsmos

4 portioner

1 gul lök
300 g grönkål
1 sötpotatis eller 2 polkabetor
500 g potatis
2–3 dl mjölk eller grädde
salt och peppar
en klick smör

Hacka löken. Tvätta grönkålen och riv bladen från stjälken, hacka dem. Skala potatis och sötpotatis/polka­betor och skär i bitar. Koka potatisen, och eventuellt betorna, i saltat vatten. Häll sedan av vattnet. Stek löken i smör eller olja, tills den fått lite färg. Tillsätt grön­kålen och stek tills bladen blivit mjuka.Blanda grönkål, den kokta potatisen/betorna, häll över lite mjölk eller grädde. Mosa allt med en potatisstöt, lägg i en klick smör och smaka av med salt och peppar. Mosa tills du fått önskad konsistens.

Servera varmt som tillbehör.

Tips: Grönkål går utmärkt att byta ut mot kinakål.

Recept: Niina Snijder

Tips grönkål, kinakål & potatis

Grönt

Lite annat

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...