Meny

Potatissallad

4 PORTIONER

12–16 färskpotatisar
200 g brytbönor
200 g sockerärter
1 rödlök, tunt skivad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 knippe rucola
hyvlad parmesanost

VINÄGRETT:
1/4 dl balsamvinäger
3/4 dl olivolja
en nypa salt
peppar

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.

Koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Halvera potatisarna och lägg dem i en skål. Koka haricots verts och sockerärter nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Lägg dem tillsammans med rödlök, vitlök och rucola i skålen. Vänd ner vinägretten. Smaksätt potatissalladen med salt och peppar. Toppa med parmesanost.

Tips potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...