Meny

Bakad sötpotatis med majs & chili

2-4 portioner

2-4 sötpotatisar
100 g smör, rumsvarmt
1 dl majskorn
1 vitlöksklyfta
1 nypa chiliflakes
salt

Sätt ugnen på 175°.  Picka potatisen med en sticka eller tandpetare. Lägg på en plåt och baka mjuk i ugnen, i ca 45 min. Skölj majsen i kallt vatten, låt rinna av och stek i en matsked smör i en het stekpanna tills den får färg. Riv i vitlök, smaksätt med chiliflakes och salt. Låt majsen svalna lite och blanda ner resten av smöret.

Skär ett kryss i potatisen och lägg i en klick majssmör. Gott till exempelvis blandad sallad och nybakat bröd.

Tips för picknick: vira potatisen i folie och värm på grillen, lägg i en klick majssmör och servera med grillat bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips chili, majs & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...