Meny

Chilibräserad kyckling

4 PORTIONER

1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, krossade
1/2 dl olivolja
1 stor kyckling, i 8 bitar
salt och peppar
2 tsk sambal oelek eller 1 chilifrukt
2 tsk hackad färsk rosmarin eller 1/2 tsk torkad
1 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
5 dl hönsbuljong

Fräs lök och vitlök mjuka i lite av olivoljan i en gryta utan att de får färg. Lyft upp löken och lägg åt sidan en stund.

Bryn kycklingbitarna i resterande olivolja. Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och tillsätt sambal oelek, rosmarin, tomatpuré, vin och buljong. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter. Skeda över buljongen då och då. Lyft upp kycklingbitarna och koka ihop skyn till en simmig konsistens. Smaksätt med salt.

Servera med exempelvis färsk pasta.

Chili

Chili kan ätas som grönsak (chilifrukt) eller som krydda (chilipeppar) och till Sverige har importen, bara det senaste...