Chilibräserad kyckling
4 PORTIONER
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, krossade
1/2 dl olivolja
1 stor kyckling, i 8 bitar
salt och peppar
2 tsk sambal oelek eller 1 chilifrukt
2 tsk hackad färsk rosmarin eller 1/2 tsk torkad
1 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
5 dl hönsbuljong
Fräs lök och vitlök mjuka i lite av olivoljan i en gryta utan att de får färg. Lyft upp löken och lägg åt sidan en stund.
Bryn kycklingbitarna i resterande olivolja. Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och tillsätt sambal oelek, rosmarin, tomatpuré, vin och buljong. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter. Skeda över buljongen då och då. Lyft upp kycklingbitarna och koka ihop skyn till en simmig konsistens. Smaksätt med salt.
Servera med exempelvis färsk pasta.
35 recept med Chili
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Sval morotssoppa med chili
- Wraps med avokado & bönor
- Stekt ägg med broccoli & chili
- Varm broccoli med chili
- Frasigt ris med broccoli & chili
- Honungsglaserade morötter med chili
- Stekt zucchini med yoghurt & chimichurri
- Wok med broccoli & brytbönor
- Bakad sötpotatis med majs & chili
- Inlagd aubergine med chili & vitlök
- Mandelpanerad zucchini med chili & citron
- Vinägerpicklad rabarber
- Ugnsstekt potatis med majs och chili
- Ugnsstekt aubergine med honung och chili
- Ugnsstekt sötpotatis med rökt chili och lime
- Sötpotatissoppa med chili och rostad vitlök
- Spaghetti med vitlök, olja och chili
- Sojastekt pak choy med chili och dill
- Rostad sötpotatis med tofu, chili och ingefära
- Pico de gallo
- Lökchutney med apelsin och chili
- Harissa
- Gurksallad med chili, ingefära och sesamfrön
- Gräddkokt majs med vitlök och chili
- Chilimarinerad kinakål och gurka
- Chilifrästa majskolvar med bönor
- Chilifräst majs med bönor och romansallad
Fågel
Lite annat
Chili
Chili kan ätas som grönsak (chilifrukt) eller som krydda (chilipeppar) och till Sverige har importen, bara det senaste...