Meny

Ugnsstekt aubergine med honung och chili

2 PORTIONER

1 aubergine
1 dl olivolja
1 tsk sambal oelek eller 2 tsk finhackad chili
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
3 msk flytande honung

Sätt ugnen på 200°.

Skär auberginen i 6 klyftor. Lägg dem på en plåt.

Blanda ihop olja, chili och vitlök i en skål. Häll det över auberginen och vänd runt. Salta och peppra.

Stek aubergineklyftorna i ugnen i 10 minuter. Ta ut plåten och ringla över honung, vänd runt och ställ in i ugnen igen. Stek i ytterligare ca 5 minuter eller tills auberginen är mjuk och har fått fin färg. Tänk på att honungen lätt bränner.

Gott till lamm.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine & chili

Grönt

Chili

Chili kan ätas som grönsak (chilifrukt) eller som krydda (chilipeppar) och till Sverige har importen, bara det senaste...