Meny
eggplant-1707629_1920

Tomat- och auberginesås

1 SATS

1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 morot, finhackad
1/2 dl finhackad blekselleri
1 aubergine, tärnad
1/2 dl olivolja
1 tsk torkad basilika
1 tsk sambal oelek
2 dl vitt vin
1 tsk grönsaksbuljong
400 g tomater, hackade
salt och peppar
1/2 dl hackad färsk basilika

Fräs lök, vitlök, morot, blekselleri och aubergine i olivolja i en vid kastrull. Strö i torkad basilika, tillsätt sambal oelek och låt fräsa ett par minuter.

Tillsätt vin, grönsaksbuljong och låt sjuda 5–10 minuter. Rör ner tomaterna och låt sjuda i ytterligare ca 30 minuter.

Mixa såsen slät med stavmixer. Smaksätt med salt och peppar. Späd med lite vatten om det behövs. Strö över hackad basilika.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...