Meny

Sallad med mozzarella, tomater och knaprig salami

4 PORTIONER

1 ask körsbärstomater, halverade
1 lök, hackad
1/2 dl hackad basilika
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
6–8 skivor salami (ej lövtunna)
1/2 sallatshuvud
2 mozzarellaostar

Lägg tomaterna i en skål tillsammans med lök, basilika, olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.

Stek salamiskivorna knapriga i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

Lägg salladsbladen på ett fat, riv över mozzarella och skeda över tomaterna. Bryt salamin i mindre bitar och strö över.

Servera med rostat surdegsbröd.

Recept: Ingela Persson

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...