Meny

Tomat- och bönsallad med senap

4 PORTIONER

2 nävar brytbönor
3 tomater, i bitar
1 rödlök, skivad
1/2 dl olivolja
1 tsk gula senapsfrön
1 tsk finhackad röd chilipeppar
1 tsk malda korianderfrön
1 msk sherryvinäger
1 msk hackad dragon
1/2 romansallat, grovt skuren

Koka bönorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten, låt rinna av väl. Lägg bönor, tomater och rödlök i en skål.

Värm hälften av olivoljan i en liten kastrull. Tillsätt senapsfrön, chili och koriander och låt dra ett par minuter.

Vispa ner resterande olivolja, vinäger och dragon i kastrullen. Vänd ner dressingen i bönsalladen. Tillsätt romansalladen sist.

Recept: Ingela Persson

Tips brytböna & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...