Meny

Brytbönsallad med hasselnötter

2 PORTIONER

225 g brytbönor
1/2 dl hasselnötter
1 dl vispgrädde
1 msk hasselnötsolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Ansa brytbönorna, d v s skär bort ändarna. Koka bönorna i lättsaltat vatten i några minuter. De ska vara mjuka och ha lite kärna kvar. Kyl i kallt vatten och låt rinna av.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Lägg dem i en skål och vänd runt med handen så att skalen lossnar. Hacka nötterna grovt.

Vispa grädden lätt och vänd ner olja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar.

Blanda brytbönor och nötter i en skål. Vänd ner grädden. Servera som egen rätt eller som tillbehör till kallskuret kött.

Tips brytböna

Brytböna

”Haricots verts” sade man alltid för några år sedan, idag får en av våra mest använda bönor åter ofta gå...