Meny

Bönor med valnötter

4 PORTIONER

3/4 dl grovt hackade valnötter
ca 250 g brytbönor, vaxbönor eller skärbönor
1 msk rödvinsvinäger
3 msk god olivolja
salt och peppar
rikligt med riven parmesanost

Rosta valnötterna lätt i en torr het stekpanna.

Ansa bönorna, d v s skär bort ändarna. Skär dem eventuellt i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i några minuter. De ska vara mjuka och ha lite kärna kvar. Kyl i kallt vatten och låt rinna av.

Blanda valnötter och bönor i en skål.

Vispa ihop vinäger och olja i en skål. Häll det över bönorna och blanda väl. Smaksätt med salt och peppar. Strö över parmesanost.

Tips brytböna

Brytböna

”Haricots verts” sade man alltid för några år sedan, idag får en av våra mest använda bönor åter ofta gå...