Meny

Biffsallad med nobisdressing

4 PORTIONER

400 g utskuren biff
100 g haricots verts eller brytbönor
150 g blandad sallat, t ex batavia-, isberg-, ekbladssallat
8 körsbärstomater, halverade
1 liten rödlök, skivad
1 msk matolja
salt och peppar

NOBISDRESSING:
1 löskokt ägg (3 min)
3 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 vitlöksklyfta, pressad
en nypa salt
2 dl majsolja
2 msk fint skuren gräslök
peppar

Gröp ur ägget till nobisdressingen med en tesked. Blanda ägget med vinäger, senap, vitlök, salt i en matberedare. Tillsätt oljan i en tunn stråle. Vänd ner gräslöken. Smaksätt med salt och peppar.

Ansa bönorna och koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Kyl av i kallt vatten.

Riv salladen i mindre bitar. Blanda dem med bönor, tomater och rödlök i en skål.

Stek biffen i olja. Salta och peppra. Skär den i mindre bitar och blanda med grönsakerna.

Servera biffsalladen med nobisdressing.

Tips brytböna & sallat

Lite annat

Sallat

Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...