Meny

Räkcocktail

4 PORTIONER

2 dl finstrimlad isbergsallat
2 avokador, tärnade
8 körsbärstomater, halverade
1 liten rödlök, skivad
1 dl kokta gröna ärtor
2 nävar babyspenat
ca 3 dl skalade räkor
2 kokta ägg, klyftade
salt och peppar

VINÄGRETT:
1 msk olivolja
1 tsk färskpressad citron
ett par droppar tabasco

RHODE ISLANDDRESSING:
2 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
2 msk chilisås
1 msk konjak
1 tsk rödvinsvinäger
ett par droppar tabasco
salt och peppar

Bottna 4 skålar med isbergsallad.

Lägg resterande sallads­ingre­dienser, utom räkor och ägg, i en skål.

Vispa ihop olja, citron och tabasco och vänd försiktigt ner i salladen. Smaksätt med salt och peppar. Fördela blandningen på isberssalladen och lägg räkor och ägg överst.

Vispa ihop ingredienserna till dres­singen. Skeda den över cocktailen.

Recept: Ingela Persson

Tips sallat

Sallat

Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...