Trädgårdssallad med sojavinägrett
4 PORTIONER
1 liten vattenmelon
1 litet sallatshuvud, rivna blad eller 1 litet kinakålshuvud, strimlat
80 g getost, smulad
salt och peppar
SOJAVINÄGRETT:
2 msk japansk soja
3 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Skala melonen och skär köttet i små tärningar. Blanda med sallad och getost i en skål.
Vispa ihop soja, olivolja och vinäger i en skål. Skeda vinägretten över salladen. Salta och peppra försiktigt.
47 recept med Kinakål, Melon & Sallat
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Grönkålsmos
- Kinakål med äpple & hasselnötter
- Matig lunchsallad
- Sommarsallad
- Wraps med brytbönor & ägg
- Salsa verde
- Tomatsallad med senap & dragon
- Grön kaprisdressing
- Varm isbergssallat med päron & hasselnötter
- Rödbetor och sallad i dillsmör
- Koreansk kimchi på kinakål
- Mâchesallad med mandelvinägrett
- Kinakål med brynt smör & soja
- Broccoli och kinakål med teriyakisås
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sötsur kinakål
- Snabb kimchi med äpple
- Sallad på morot och kinakål
- Sallad med svensk dressing
- Rödbetor med romansallat och vitlök
- Rostad blomkål, tomater och bataviasallat
- Romansallat med syrad grädde och friterad kronärtskocka
- Pauls kimchi
- Kokt isbergssallat med bacon och citron
- Kinakålssallad med ingefära och honung
- Kinakålssallad med apelsin
- Kimchi
- Gurksallad med citron och svartpeppar
- Grönsallat med vinägrett
- Grön sallad med melon och halloumi
- Gratinerad getost med vattenmelon och basilika
- Sallad med marinerade rödbetor
- Chilimarinerad kinakål och gurka
- Balsamicobakad romansallat
- Asiatiska grönsaker
Lite annat
Sallat
Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...