Meny

Sommarsallad

1 sats

1 sallatshuvud
1 gurka
1 äpple
250 g brytbönor
1 rödlök, finhackad
1 ask blåbär (kan uteslutas)
Dressing:
1 avokado
1 citron, saften
1 msk lönnsirap
1 nypa salt
2 msk olivolja

Tvätta och riv sallaten i mindre bitar. Skiva gurkan tunt och riv äpplet grovt.

Koka brytbönorna hastigt i saltat vatten, häll av och skölj dem i kallt vatten. Skär brytbönorna i bitar och blanda allt i en salladsskål tillsammans med den finhackade löken. Strö över blåbär. 

Mixa avokado, citronsaft, lönnsirap och olivolja till en dressing. Späd eventuellt med lite vatten för tunnare konsistens. Smaka av med lite salt. Ringla dressingen över salladen och servera!

Recept:  Niina Snijder

Tips avokado, brytbönor & sallat

Sallat

Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...