Meny

Räkor med mango och avokado

4 PORTIONER

1 mango
1 avokado
400 g skalade färska räkor
1/2 rödlök, tunt skivad
rivet skal och saft av 1 lime
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk hackad chilifrukt
2 msk olivolja
1/2 dl hackad färsk koriander
salt och peppar

Skär mango och avokado i centi­meterstora tärningar. Lägg i en skål tillsammans med räkor och lök.

Blanda limesaft, -skal, vitlök, chili och olja i en skål. Häll bland­ningen över räksalladen och rör runt försiktigt. Strö över koriander och smaksätt med salt.

Gott till exempelvis ugnsbakad lax eller som förrätt på rostat bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips avokado & mango

Mango

Det stora mangoträdet är ett av tropikernas viktigaste fruktträd och odlades i Indien flera tusen år före vår...