Meny

Asiatisk rödingceviche med avokado och päron

4 portioner 

2 medelstora rödingfiléer, skinn- och benfria
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
¾ rödlök
½ päron
1 avokado
4–5 lime
sesamfrön
sallatsblad  

Dressing:
1 cm ingefära
½ chili
¼ rödlök
7 cm stjälkselleri
1 tsk sesamolja
ev koriander

Tärna fisken i centimeterstora bitar, blanda med pressad vitlök, salt och peppar, ställ kallt.

Skala och dela löken i fyra delar, spara en del till dressingen, skiva resten tunt och lägg i kallt vatten några minuter för att få bort den rivigaste löksmaken. Tärna päronet och avokadon i små tärningar. Pressa juicen ur limen och dressa fisken med limejuicen. Låt ligga i 5 minuter.

Under tiden gör klart dressingen. Skala ingefäran, avlägsna kärnorna ur chilin och skär sellerin i mindre bitar. Mixa tillsammans med den sista biten av löken, sesamolja samt eventuellt koriander. Häll sedan juicen från fisken över grönsakerna och mixa slätt. Sila dressingen tillbaka över fisken och addera päron, avokado och den finskurna löken ordentligt avhängd. Blanda försiktigt, smaka av och servera på ett sallatsblad, toppa med sesamfröna.

Servera som en förrätt för fyra personer eller som en sommarlunch för två – addera då en kokt sötpotatis i skivor som tillbehör.

Recept: Frida Sandberg

Tips avokado, päron & röding

Päron

Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...