Meny

Kryddiga ugnsbakade päron (till ost)

4 PORTIONER

4 päron
dessertost, gärna grönmögelost eller färsk getost

KRYDDLAG:
1 kanelstång
1/2 tsk malen kryddpeppar
1/2 tsk malen ingefära
2 msk äppelcidervinäger
2 dl socker, gärna muscovado
2 dl vatten

Sätt ugnen på 175°.

Bryt kanelstången i bitar och blanda med kryddor, vinäger, socker och vatten i en skål.

Skär päronen i åtta klyftor och ta bort kärnhusen. Lägg klyftorna tätt tillsammans i en liten ugnssäker form. Häll på kryddlagen och baka mjuk i ugnen, ca 45 minuter. Ta formen ur ugnen och låt svalna.

Lägg en bit ost och päron på en tallrik och häll över lite lag. En bit rågbröd, gärna rostat är gott till.

Recept: Tina Hellberg

Tips päron

Päron

Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...