Meny

Plommon- och päronsmul

4 PORTIONER

8–10 plommon
2 mogna päron
1/2 dl farinsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk grovmalen kardemumma

SMULDEG:
100 g smör
1–2 dl strösocker
3 dl vetemjöl

TILL SERVERING:
vaniljglass

Sätt ugnen på 225°.

Halvera plommonen och tag bort kärnan.

Skala päronen, kärna ur dem och skär i tunna klyftor.

Lägg plommonen och päronen i en smord ugnssäker form. Strö över socker och kryddor.

Blanda ingredienserna till smuldegen och strö det över frukterna. Grädda i ugnen tills smulet har fått fin färg, 15–20 minuter.

Servera med exempelvis vaniljglass.

Recept: Ingela Persson

Tips päron & plommon

Päron

Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...