Bakade plommon med glass
2-4 portioner
600 g plommon
4–5 msk flytande honung
½ tsk kardemumma
1 tsk kanel
en god glass
Sätt ugnen på 200°. Halvera och kärna ur plommonen, blanda dem i en skål med honung, kanel och kardemumma.
Fördela plommonen på en bakplåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i ca 20–25 minuter. Servera med glass.
Recept: Niina Snijder
19 recept med houng, kanel & Plommon
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Banan- & kanelcroissant
- Bakade plommon med glass
- Lavashak på äpple & kanel
- Plommon med ingefära & kardemumma
- Plommonpaj med kardemumma
- Äppelmos med plommon
- Plommonkaka med honung & lavendel
- Plommonmarmelad
- Plommonkaka med kanel
- Plommonclafoutis
- Plommon- och päronsmul
- Plommon i ugn på två vis
- Plommon- & mandelkakor
- Enkel plommonmarmelad