Meny
apple-4217863_1920

Äppelchutney med kanel

1 sats

2 kanelstänger
800 g äpplen, hackade i mindre bitar
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 chili, finhackad
1 tsk ingefära, riven
1 ½ dl äppelcidervinäger
1 ½ dl dadelsirap eller honung
1 tsk salt
2 msk olja

Hetta upp olja i gryta eller kastrull och lägg i kanelstängerna. Lägg i lök, vitlök och chili efter ca 1 min. Låt mjukna och rör sedan ner äppelbitar, ingefära, dadelsirap eller honung, vinäger och salt. Rör om och låt småkoka i 30-40 min tills det har kokat ihop och inte är rinnigt.

Häll upp äppelchutneyn i rena burkar med lock. Vänd upp och ned på burken för att skapa vakuum. Chutneyn håller sig bra i rumstemperatur, en öppnad burk kan förvaras några dagar i kylskåpet.

Recept: Niina Snijder

Tips äpple, kanel & vitlök

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...