Meny

Ugnsstekt sötpotatis med citron- och vitlöksolja

4 PORTIONER

2 sötpotatisar, skalade och tärnade
salt och peppar
1 klick smör
(pak choy eller rucola)

CITRON- OCH VITLÖKSOLJA:
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk rivet citronskal
1 msk färskpressad citron
2 msk olivolja

Sätt ugnen på 200°.

Vispa ihop ingredienserna till citron- och vitlöksoljan. Vänd sötpotatisen i blandningen på en ugnsplåt eller i en ugnssäker form. Salta och peppra. Klicka över lite smör och stek mjuk och gyllenbrun i ugnen, ca 20 minuter. Om du vill kan du låta strimlad pak choy gå med i slutet av stektiden eller vända ner rucola direkt när plåten är uttagen.

Gott till exempelvis fisk eller kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips citron, sötpotatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...