Meny

Palsternacka med citron & rosmarin

4 PORTIONER

800 g palsternacka
1/2 citron
1 kvist rosmarin
1 nypa salt
1 msk smör
olivolja
grovmalen svartpeppar

Skala palsternackorna och skär i jämnstora klyftor. Skala citronen med en potatisskalare, utan att få med det vita. Pressa ut saften ur citronen.

Koka upp vatten med rosmarin, citronskal och -saft. Smaka av med salt. Sjud palsternackorna mjuka i lagen. Häll av lagen (den kan sparas, kylas och användas igen).

Stek palsternackorna gyllenbruna i smör och olja i en stekpanna runt om. Peppra. Palsternackorna är goda till exempelvis kyckling eller fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips citron & palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...