Meny

Citronfromage

4 PORTIONER

4 gelatinblad
4 äggulor
1 dl strösocker
saft av 2 citroner (och gärna lite rivet citronskal)
3 dl vispgrädde

Häll kallt vatten i en liten skål, lägg i gelatinbladen och låt dra tills de är helt mjuka, ca 5 minuter.

Vispa äggulor och socker pösigt och ljusgult.

Häll bort vattnet från gelatinbladen. Koka upp vatten i en liten kastrull och sätt skålen med gelatinbladet över. Rör om tills bladen har smält. Pressa i citronsaft och rör ner alltihop i äggblandningen.

Vispa grädde fluffig och ganska fast. Vänd försiktigt ner äggsmeten i grädden, använd en slickepott. Häll upp fromagesmeten i små glas eller en stor skål och låt stelna i kylskåpet.

Det är gott att servera fromagen med en topping av fint skuren mango eller passionsfrukt men det blir också väldigt lyxig smak om man toppar den pyttesmå banantärningar smaksatta med färskpressad citronsaft.

Recept: Johanna Westman

Tips citron

Citron

Citronen odlades i Indien redan 700 år fKr och kom till Sverige via arabländerna på 1500-talet, då ofta syltad eller...