Meny

Palsternacka med vårens gremolata

4 PORTIONER

ca 500 g palsternacka
1/2 dl hackade örter, som persilja, ramslök, spansk körvel, kirskål (eller det du hittar i natur, kylskåp el butik)
1 vitlöksklyfta
1 msk fint rivet citronskal
1 dl mild olivolja
lite färskpressad citronsaft
salt och peppar

Skala palsternackorna och skär i jämnstora klyftor. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet.

Lägg örterna i en skål, riv i vitlöken, tillsätt citronskal och olja. Mixa hastigt med stavmixer (eller blanda bara ihop om du vill ha gremolatan grövre). Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Vänd palsternackan i gremolatan. Gott till kyckling eller fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips citron, palsternacka & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...