Meny

Snabb kokoscurry med jordärtskocka

4 PORTIONER

300-400 g jordärtskockor
1 lök
2 msk kokosolja eller rapsolja
2 msk curry
1/2 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta, pressad
400 ml kokosmjölk
havssalt, svartpeppar och ev chiliflakes
färskpressad lime- eller citronsaft

Skrubba jordärtskockorna väl och skär dem i ca 1 cm tjocka skivor.

Skala och skiva löken, fräs i oljan i en stekpanna tills den är glansig. Tillsätt curry, ingefära och vitlök och fräs ytterligare 1/2 minut.

Tillsätt jordärtkockorna och kokosmjölken. Låt allt puttra på låg värme i 15-20 minuter eller tills skockorna är mjuka.

Smaka av med salt, peppar och en skvätt lime- eller citronsaft. Servera grytan med ris eller bröd.

Recept: admin

Tips gul lök, jordärtskocka & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...