Meny
tomatoes-3478061_1920

Tomatsallad med grön parmesanmajonnäs

4 PORTIONER

4 tomater, skivade
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 liten rödlök
flingsalt och grovmalen peppar
romansallatsblad
1 dl majonnäs
1/2 dl finriven parmesan
1/2 dl basilika
färskpressad citronsaft

Lägg tomaterna i en skål, blanda med olja och vinäger. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Lägg i kallt vatten 10 minuter. Häll av, låt rinna av.

Mixa hastigt ihop majonnäs, parmesan och basilika med stavmixer tills den är grön. Stänk i ett par droppar citron.

Lägg majonnäsen i mitten på ett fat. Riv romansallaten grovt och lägg runt om. Blanda tomatsalladen med löken och fördela runt om sallaten.

Riv över basilika, salta och peppra. Gott till stekt fisk och foccaciabröd.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...