Meny

Portobellosvamp med tomatsallad

4 PORTIONER

2–3 portobellohattar, skivade
smör
salt och peppar
4 tomater, i grova bitar
1 lök, tunt skivad
ca 2 skivor vitt bröd (gårdagens), rivet
1/4 dl grovhackad persilja

VINÄGETT:
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
salt och peppar

Skrapa bort det mesta av de mörka skivorna under hatten med en sked. Stek svampen i smör i het stek­panna tills den har fått ordenligt med färg. Salta och peppra.

Lägg tomater, lök och bröd i en skål. Tillsätt svampen och persilja.

Vispa ihop vinäger och olja till en vinägrett i en skål och vänd ner den i salladen. Salta och peppra. Låt dra i ett par minuter.

Gott till exempelvis kött.

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...