Meny

Rullströmming med tomat och dill

CA 4 PORTIONER

2 tomater
1 lök, finhackad
1/2 dl hackad dill
500 g strömmingsfiléer
salt och peppar
smör
3 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 200°.

Skär tomaterna i klyftor, ta bort och spara kärnhuset. Tärna tomatköttet. Blanda med lök och dill i en skål.

Klipp bort fenan på strömmingen och lägg filéerna med skinnsidan ner på en skärbräda eller plåt. Salta, peppra och lägg en sked av tomatblandningen i mitten på strömmingen.

Smöra en ugnssäker form. Hacka tomaternas kärnhus och lägg i botten på formen. Rulla ihop strömmingsfiléerna och lägg tätt i formen. Häll över grädden och grädda i ugnen tills fisken är klar, ca 20–25 minuter.

Servera med kokt potatis.

Recept: Ingela Persson

Tips dill & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...