Meny

Risgryta i ugn

4–6 portioner

3 dl ris
1 frp tomatsås
2 tsk hackad färsk timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 tsk torkad dill
1 tsk malda korianderfrön
½ tsk svartpeppar
1 liten bit färsk chili
3–4 tomater, tärnade
1 rotselleri, tärnad
1 zucchini (eller 1 kålrot), hackad
2 morötter, hackade
100 g fetaost, gärna vegansk

Sätt ugnen på 200°. Skölj riset ett par gånger i kallt vatten och lägg det i en djup ugnsform. Häll över tomatsås, 6 dl vatten, kryddor, örter och chili. Blanda alla hackade grönsaker med riset och tomatsåsen.

Låt koka i ugnen i ca 30 minuter, eller tills riset är mjukt (råris tar ca 1 timme och kan behöva mer vatten). Smula över ost, garnera gärna med färska örter och servera tillsammans med gott bröd.

Recept: Niina Snijder

Tips oregano, ris & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...