Meny
Potatissoppa

Rostad rotpersilja & potatis

4 portioner

400 g rotpersilja
500 g potatis
1 tsk havssalt
2 msk olivolja
2 tsk oregano

Sätt ugnen på 200°. Skrubba och skär rotpersiljan på längden och i kvartar.  Skär potatisen i klyftor. Blanda rotpersilja och potatis i en skål tillsammans med salt, olja och oregano. Fördela på en plåt och baka i ugnen i ca 30 minuter, eller tills potatisen är färdig. De sista 5 minuterna kan du ställa ugnen på grill så att det hela får fin färg. Gott tillsammans med en dipp, till exempel hummus, vitlöksyoghurt eller guacamole.

Recept: Niina Snijder

Tips oregano, potatis & rotpersilja

Grönt

Rotpersilja/Persiljerot

Rotpersilja, eller persiljerot, är en förädling av vanlig bladpersilja. Den är mindre än palsternackan, med något...