Meny

Potatissallad med skärbönor & grov senap

4–6 PORTIONER

500 g färskpotatis
100 g skärbönor
1 rödlök eller 2 salladslökar
1/2 dl hackade cornichoner
1/2 dl olivolja
2 msk grov fransk senap
salt och peppar
1/2 dl hackade färska örter, t ex persilja, dill eller basilika
salt och peppar

Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Ansa bönorna och koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl. Skiva bönorna.

Skala och tärna löken fint. Dela potatisen och lägg i en skål med bönor, lök och cornichoner.

Vispa ihop olja och senap och blanda ner i potatissalladen. Smaksätt med färska örter, salt och peppar. Gott till rökt lax, grillad kyckling eller på midsommarbordet.

Recept: Ingela Persson

Tips potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...