Meny

Sötpotatisröra med fetaost och tomater

4 portioner

400 g sötpotatis
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk olivolja
2 tomater
saften från 1 citron
1 tsk spiskummin
½ tsk paprikapulver
salt och peppar
Topping:
2 tomater
fetaost
färska örter, t.ex koriander, mynta eller persilja

Skala sötpotatis och skär i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 15 minuter, tills bitarna är mjuka. Spara lite av kokvattnet till senare. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i olja, tills det fått lite färg. Skär tomater i bitar och stek en stund tillsammans med löken och vitlöken.

Mosa sötpotatisen och blanda med den stekta löken, vitlöken, tomaterna och kryddorna. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Späd gärna med lite av kokvattnet för att få det krämigare.

Förbered toppingen: skär tomater i små bitar, hacka örter och smula fetaost. Fördela sötpotatisröran i en skål och toppa med tomater, örter och fetaost. Ringla gärna över lite fin olivolja och  servera med bröd eller pitabröd.

Recept: Niina Snijder

Tips fetaost, lök & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...