Meny

Broccoli- & potatissoppa med mangold

4 PORTIONER

1 broccoli
2 lökar
2–3 vitlöksklyftor
olivolja
4 potatisar
200 g mangold eller spenat
vatten
1 dl havremjölk eller kokosmjölk
1/2 tsk salt , malen svartpeppar
färskpressad citronsaft

 

Skär broccolin i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär potatisen i bitar.

Stek lök och vitlök i lite olja i ca 3 minuter tills det börjar mjukna och får färg. Tillsätt broccoli, potatis och mangold eller spenat. Häll på vatten så att det täcker. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter beroende på hur stora bitarna är.

Tillsätt havre- eller kokosmjölk, salt och peppar. Mixa med stavmixer till en jämn och krämig soppa. Smaka ev av med mer salt, peppar och ev lite citron.

Recept: admin

Tips broccoli, gul lök, potatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...