Meny

Grönsaksstomp

4 PORTIONER

6–8 potatisar
ca 1/2 dl olivolja
en skvätt mjölk
1 morot, finhackad
ca 50 g rotselleri, finhackad
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
ca 1/2 dl parmesanost
1–2 msk hackade färska örter
salt och peppar

Koka potatisen mjuk i saltat ­vatten i en kastrull. Häll av vattnet, tillsätt olivolja och lite mjölk. Stöt potatisen lätt med en ballongvisp eller potatisstöt.

Fräs resterande rotfrukter tillsammans med lök och vitlök i olja i ett par minuter utan att de får färg. Vänd ner dem i potatisen. Smak­sätt med parmesanost, färska örter, salt och peppar.

Gott till exempelvis fisk, skaldjur eller kyckling.

Recept: Magnus Viksten

Tips potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...